Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

pondělí 22. srpna 2011

Dopisy došly?

Krajani, přátelé,

dovolím si toto důvěrnější oslovení, neboť si myslím, že máme něco společného. Možná máme společné „jen“ jméno. Možná máme ale společné předky!

Z dostupných zdrojů na internetu jsem posbíral adresy a poslal pozvánku k setkání na neobyčejném místě. Ta pozvánka je určena všem, kdož mají v rodném listu nebo jiném dokladu příjmení Šemík. Jsou mezi námi podnikatelé současní i bývalí, dělníci i rolníci, řemeslníci. Nezapomeneme na pracující inteligenci:-), důchodce i studenty.

Zveme všechny rodáky a odrodilce mající vztah k Vysočině a jménu Šemík. Sejdeme se v sobotu 17. září 2011 ve středu České republiky. Sledujte dál tyto stránky.

Uvítací výbor bude na místě již v poledne a protože mezi námi jsou i profesionální fotografové, pokusíme se na závěr o největší skupinové foto složené ze samých Šemíků. Je nás v republice skoro 150, ponejvíce v kraji kolem Havlíčkova Brodu, Světlé nad Sázavou, Chotěboře. Zde žije na počátku 21. století třetina lidí tohoto jména. Druhé centrum výskytu tohoto jména je Praha a třetím početnějším územím je sever Čech (vice http://www.kdejsme.cz).

Těším se na setkání nejen s těmi, kteří se zajímají, odkud jsou jejich předci. Vítání jsou i rodinní příslušníci nehonosící se jménem Šemík(ová). Budet to malý krok pro každého příchozího, ale velký skok pro rod Šemíků.

Předběžný zájem mi prosím dejte vědět na email .......@seznam.cz nebo sem do komentářů.



Číhošť
Geografický střed ČR
49°44'37.490"N 15°20'19.101"E
sobota 17. září 2011 mezi 12:00 a 13:00

Žádné komentáře:

Okomentovat