Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

neděle 25. března 2012

Květen se blíží

Pohled směrem na bastion č. 33
S přihlédnutím k výsledku ankety a průzkumu přímo na Vyšehradě nám vyšlo, že při setkání v sobotu 5. května budeme mít možnost si sednout i něco pojíst a popít v restauraci U Šemíka, která se nachází ve Vratislavově ulici pod bastionem 33. Tato část opevnění v sobě ukrývá sál zvaný Gorlice.
Tedy, bude-li počasí příznivé, navrhuji tento program:

11:00 - 11:45 sraz na vyšehradském bastionu 33 (u rotundy sv. Martina bude zajištěna "předsunutá hlídka", která příchozí nasměruje)
11:45 dáme do restaurace vědět konečný počet jídel (zatím odhadujeme celkový počet osob na 30 - 50)
12:00 - 12:30 prohlídka kasemat a Gorlice (zjistíme podrobnosti a upřesníme podmínky)
13:00 oběd U Šemíka s následující nabídkou


- polévka:

  • slepičí vývar se zeleninou a nudlemi
  • zelňačka s klobásou


- hl. jídlo:

  • svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem
  • Vyšehradský guláš s feferonkou, cibulí a houskovým knedlíkem
  • tagliatelle s restovanou cuketou, rajčaty a parmezánem


- nápoje:
1 kus : minerální voda, Coca Cola, Fanta, Sprite, Cappy, Tonic

cena 200,- Kč / osoba

Co budeme potřebovat? Upřesnit počet účastníků na oběd. Nejpozději týden před 5. květnem nahlásíme U Šemíků, kolik se nás sejde. Pošlete prosím na kontakt semik@seznam.cz (v kopii msemik@seznam.cz) nebo na telefon (číslo, pokud nevíte, se včas dozvíte), v jakém počtu dorazíte. Oběd samozřejmě není povinný. Budu rád za přízeň počasí a pokusím se připravit na dostatečně velkém kusu papíru náš rodokmen.
K tomu bych potřeboval "flipchart". Možná by se hodil i dataprojektor. V restauraci by se dalo něco promítnout, a tak prosím o výpomoc s dataprojektorem. Nemáte někdo možnost jedno či druhé na setkání přivézt?

A to se dostáváme k dopravě. S parkováním U Šemíka je to špatné. Přímo u restaurace je malé parkoviště pro 3 až 4 auta. Tady budou mít přednost návštěvníci s batolaty a nemluvňaty. Dejte mi vědět a zkusíme pro pár aut místo zajistit. Ostatní mohou nejlépe parkovat v okolí Vyšehradu směrem na Pankrác nebo nechat auto někde na okraji Prahy a dojet metrem na stanici Vyšehrad. Zbytek je na 15 minut chůze.

Žádné komentáře:

Okomentovat