Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

sobota 8. prosince 2018

Adventní rozjímání

Máme tu dlouhé večery a než dorazí Lucie, která noci upije,  můžeme si ve stručnosti shrnout badatelský rok. Přibylo nám v rodokmenu (vlastně rozrodu Adama Šemíka) dvacet jmen. Stáhnout si je můžete zde (22. verze).

Číhošť 2011
Stále platí moje výzva ke zpětné vazbě, kdy můžete přispět doplněním, opravou, upřesněním údajů, které se týkají našich předků.
Ovesná Lhota 2018
Časový oblouk mezi roky 2011 a 2018 rámuje osm setkání i sedm držitelů Adamovy radlice. Ta je v současnosti v úschově a čeká na dalšího pokračovatele tradice. Najde se?

1 komentář:

  1. Kdo pravidelně sleduje celých 7 let tento blog(tak jako já), určitě se mnou bude souhlasit,že žádné díky nejsou dost velké, aby vyjádřily vděk za to, co všechno Roman udělal pro poznání předků našeho rodu, včetně pravidelných srazů.
    V letošním roce mně zejména zaujal možný posun začátků našeho rodu jak v čase - do 16. stol., tak i v místě - do kraje kolem Opočna.
    Tak tedy ještě jednou Romane - díky za všechno, ať Ti slouží zdraví a máš hodně genealogické inspirace pro další pátrání!

    OdpovědětVymazat