Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

čtvrtek 23. prosince 2021

Bilanční a výhledové zamyšlení

Máme za sebou dvoje Vánoce, které jsme trávili ve stínu globální epidemie. A pandemie bude pokračovat i o letošních svátcích. Doufám, že snášíte zdravotní i ekonomické nástrahy těchto dní s klidem a odhodláním.

Vím, že ten virový nanoprevít nadělal v mnohých rodinách nejednu těžkou chvilku. V posledních dnech zaznamenáváme zvýšenou aktivitu jedné z mutací koronaviru. Očekávání věcí příštích ale spojuji s nadějí, že příští rok bude veselejší a šťastnější.

Co nás čeká v roce 2022? Zkusme si představit, že se nám podaří uspořádat setkání všech bližších i vzdálenějších bratranců a sestřenic. Přejme si, že se této události někdo ujme a překvapí vás i mě. Mám ještě jedno přání. Letos se podařilo dokončit genetický výzkum, kterým jsme ověřovali spojitost našich mužských linií ke společnému předkovi. Nyní hledám jednoho dobrovolníka, který by šel do podrobnějšího testu. Ideálně by to byl některý z 8. či 9. bratranců. Když se to podaří, nahlédneme společně do doby, kdy lidé domestikovali koně. Budeme-li mít navíc i štěstí, můžeme poodhalit migrační trasu našich předků do Evropy, na Vysočinu, do Smrdova.

Žádné komentáře:

Okomentovat