Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

neděle 23. dubna 2023

Příští rok bude přestupný

Blíží se květen. Adamova radlice je uschována v kapličce a čeká na dalšího opatrovatele, kterého trpělivě vyhlížíme. Možná se k němu informace, jak se stát dočasným držitelem trofeje, nedostala. Aktuálně se jedná o ročníky narození 1999 až 2005. Zkuste ve svém okolí oslovit ty, kteří o nás ještě nevědí.
Skočíme si na Vyšehrad?
Letos už se nám asi něco zorganizovat nepodaří, ale příští rok je rokem přestupným. To je čas pro setkání na Vyšehradě. Sešli jsme se tu v roce 2012. To došlo k prvnímu předání putovní štafety. V roce 2016 se řetěz držitelů nepřetrhnul. O dva roky později ale došlo k přerušení štafety a k uložení trofeje do úschovy. Pak přišla pandemie. Rok 2020, další přestupný rok, uzávěra, lockdown, procházka na Vyšehradě.
Doufám, že se příští rok sejdeme v hojném počtu a kdo ví, možná mezi námi přivítáme i Horymíra. Zejména spoléhám na dosavadní držitele Adamovy radlice. Vím, mnozí z nich již mají své rodiny, děti, starosti... Současně věřím, že se potkáme se Šemíky, kteří žijí v Praze a blízkém okolí, a mají to tím pádem na Vyšehrad co by kamenem dohodil.
Závěrem chci poprosit, abyste si zkontrolovali aktuální stav rodokmenu. O některých událostech se dozvídám s delším časovým zpožděním. Před pár dny jsem zjistil, že nás v roce 2021 opustil ve věku 95 let Jindřich Šemík.

Žádné komentáře:

Okomentovat